Life-, Opruim- en Budgetcoach

Wat doet een coach?

Iedereen heeft talenten. Jammer genoeg ben je niet altijd in staat deze talenten aan te spreken om de dingen te doen wat je altijd al had willen doen. Er zitten blokkades. Een coach geeft je geen antwoorden, maar begeleidt en stimuleert je met het vinden van de juiste oplossing voor deze blokkades. Je geeft antwoordt op de vragen: Wat kan ik, Wie ben ik, Wat wil ik?

Jij bent het talent, in heel je wezen en zijn. Eigenlijk weet je wel de antwoorden op alle vragen die je hebt, maar iets houdt het tegen. Dat iets, die blokkades, help ik je zoeken in het NU, te benoemen in het NU en NU op te ruimen.

Welk groter cadeau kun je jezelf nou geven? Echt jezelf durven te zijn en eerlijk uiting geven aan je gevoelens en open staan voor die van anderen. Eigen keuzes maken vol zelfvertrouwen. Mensen accepteren en waarderen om wie ze zijn, net zoals je jezelf accepteert.

Is een coach iets voor mij, zou je je kunnen afvragen?

Er zijn altijd momenten, meestal onverwachts, dat je iemand tegenkomt die je niet kent en waartegen je ineens spontaan je levensloop vertelt. Na zo’n gesprek is er altijd een gelukzalig gevoel, een tevreden gevoel. Het geeft je weer moed om verder te gaan. Er werd naar je geluisterd, zonder oordeel, er was volle aandacht voor je, zonder afleiding, er was emotie, zonder energieverlies, je mocht er zijn, zonder afkeuring. Iemand was er voor jou, helemaal voor jou.

Wanneer kun je last hebben van blokkades?

 • Nee, ik heb geen tijd, ik moet nog zoveel doen.
 • Ik wil wel, maar hoe moet het dan met ……., stress beheerst jouw leven.
 • Ik werk de hele week, dan heb ik ’s avonds geen puf meer om iets leuks te doen.
 • Ik maak weken van 80 uur op mijn werk, ik voel me echt verantwoordelijk dat alles goed loopt, in het weekend rust ik. Het gezin draait gewoon door, dacht ik.
 • Ik ga nou wel elke dag naar mijn werk, maar wil ik dit eigenlijk wel, is dit de juiste plek?
 • Waarom is mijn huis zo vol en blijf ik maar dingen kopen?
 • Mijn huis(houden is een pijnhoop, waar begin ik?
 • Ik ben overprikkeld, maar wat zijn mijn prikkels?
 • Je kunt niet meer goed met je partner praten, er knelt iets, maar wat?
 • Geen gelukkig sociaal leven.
 • Waarom heb ik maar even vrienden, doe ik niet goed mijn best hiervoor?
 • Ik heb via internet wel meer dan 1000 vrienden, maar waar waren die toen ik me niet lekker voelde?
 • Financieel ben ik het overzicht kwijt. De rekeningen stapelen zich op.
 • Je voelt je onzeker en bent daar erg boos om. Je uit dit niet alleen naar jezelf, maar anderen hebben daar ook last van, heb je gemerkt.
 • Je moet altijd alles alleen doen en niemand helpt je, je ziet geen oplossing.
 • Ik heb overal pijn, maar niemand kan iets vinden. Ga maar naar huis en rust wat uit, zeggen ze dan.

Ik ga met je aan de slag als jij dat wilt. Ik ben er helemaal voor jou, zonder oordeel. Ondanks dat je de antwoorden misschien wel al weet, help ik je ze zelf op te zoeken en te benoemen. Kom je hobbels tegen, geef ik je een schep om ze op te ruimen. Jij gaat dan verder over een gladde weg die jij zelf hebt geëffend.

Een gesprek duurt gemiddeld 1 uur. Samen wordt bepaald hoeveel gesprekken nodig zijn om de juiste inzichten te krijgen, de knelpunten op te lossen en je huis en je financiën weer op orde te krijgen

‘Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander,

maar ik hou van mij, ook al klinkt het bot en slecht,

want wie van zichzelf houdt,

die geeft pas echt iets kostbaars,

als ie ik hou van jou tegen een ander zegt.’

 (couplet van een lied van Harry Jekkers)